Χυδαίος καιρός

Ελιά στην ελιά, η φλόγα κρυφή. Ο Ιάρρυθμος απέναντι στο τζάκι συλλογίζεται αυτούς που κρυώνουν. Δε νοιάζεται να ζεσταθεί ο ίδιος, παρά μόνον πώς δε θα κρυώνει κανένας. Συζεί τρία χρόνια τώρα με μιαν αρρώστια που ούτε το όνομά της δεν έμαθε να προφέρει. Σκοτεινή, όλο μυστήριο.

Στα δεκαέξι του φτασμένος, δεν ξενυχτά με τους φίλους του, δε βγαίνει ραντεβού, δε λέει ψέματα, δεν παίζει μπάσκετ, δεν κάνει κοπάνα από το φροντιστήριο. Κάνει ό,τι του λένε οι θεράποντες. Κάθε φορά και κάτι καινούριο. Ούτε στο σχολείο είναι τακτικός ‒δυστυχώς‒ επειδή του συνιστούν να πολεμά τα βλαμμένα κύτταρα τις πρωινές ώρες. Μου τις σύστησε ως Ακτίνες Χ. Επειδή είναι υπερ-ήρωας. Επειδή μπορεί, έτσι σπάνιος που είναι.

Ο Ιάρρυθμος, εκτός από πειραματόζωο, είναι αριστερόχειρας, έχει δυο μελιά μάτια, μια συλλογή από ποδήλατα μινιατούρες, μία μικρή αδελφή και πολλά όνειρα. Επίσης, δε θέλει να κρυώνει κανείς τον χειμώνα: άστεγοι, άποροι, πρόσφυγες, κανείς μας. Οι γιατροί του είπαν πως έχει ένα μήνα ζωής. «Θα έχει γλυκάνει ο καιρός μέχρι τότε», σκέφτηκε.

6 σκέψεις σχετικά με το “Χυδαίος καιρός”

 1. Όταν χρονια ολόκληρα δουλεύεις με τον πόνο τον φόβο κ τη ζωή του άλλου … απλά τέτοιες εικονες σου ακτινογραφουν την ψυχή … δεν εχω σχόλια … μονο συναισθήματα … κ ενα ακροβατούμενο δάκρυ !

  Μου αρέσει!

 2. Όταν χρονια ολόκληρα δουλεύεις με τον πόνο τον φόβο κ τη ζωή του άλλου … τότε τέτοιες εικονες σου ακτινογραφουν την ψυχή που δεν βλέπεις … δεν εχω σχόλια … μονο συναισθήματα … κ ενα ακροβατούμενο δάκρυ !

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο Ιάρρυθμος εκπέμπει , μέσα από τα μελιά μάτια του, ανέσπερο ανθρώπινο φως ! Η ψυχή του μια πύρινη λάβα ανθρωπιάς που δεν την αφήνει να παγώσει . Ούτε τον στερνό μήνα της Ζωής του ! Ο Ιάρρυθμος είναι η διαφορά του ανθρώπου από τον θεό …. Ο άνθρωπος είναι ένας θνητός θεός , ενώ ο θεός ένας αθάνατος άνθρωπος !
  Πόσο ελάχιστοι όλοι εμείς που αδυνατούμε να σκεφτόμαστε έτσι ? Χυδαίος καιρός ? Όχι ! Φτηνοί άνθρωποι !

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: